Suratan Yang Maha Esa

KANGAR: Seorang pelajar perubatan rentung apabila kereta yang dipandunya terbakar selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya di Kilometer 7.2, Jalan Kangar-Alor Setar dekat sini, malam tadi.

Pegawai Turus Trafik Perlis Asisten Superintendan, Rosli Yahya, berkata kejadian berlaku kira-kira jam 7.50 malam dan pelajar itu dikenal pasti sebagai Mohammad Danial Zulkifli, 24, pelajar tahun akhir di Allianze University College of Medical Sciences (AUCMS) di sini.

Katanya, kejadian berlaku apabila kereta yang dipandu pelajar yang berasal dari Putrajaya itu dari arah Alor Setar menghala Kangar tiba-tiba membuat pusingan U lalu dilanggar oleh sebuah kenderaan di belakangnya.

"Akibat pelanggaran itu, kedua-dua kenderaan itu terbakar manakala pelajar itu yang tersepit di tempat duduk gagal menyelamatkan diri dan mati di tempat kejadian," katanya kepada pemberita di sini hari ini. 

Rosli berkata, pemandu sebuah lagi kenderaan, Lim Tai Eng, 58, dari jalan Raja Syed Alwi di sini terselamat apabila sempat keluar dari kenderaannya yang turut terbakar. - BERNAMA

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...